Pravilnik o zasebnosti in piškotki

Varstvo zasebnosti in osebnih podatkov

Uponor je zavezan k varovanju vaše zasebnosti in osebnih podatkov. Uporabljamo visoko raven zaščite ter obdelujemo vaše osebne podatke v skladu z veljavno zakonodajo in načeli zasebnosti. Ta politika zasebnosti nudi informacije o tem, kako obdelujemo osebne podatke. »Osebni podatki« se nanašajo na informacije o določeni ali nedoločeni fizični osebi. Ta pravilnik se nanaša na obdelavo osebnih podatkov, kadar je družba Uponor zbiralec takšnih podatkov.

Ta spletna stran, naši izdelki in storitve lahko vsebujejo povezave do spletnih strani in storitev drugih podjetij, ki imajo svoje pravilnike o zasebnosti in/ali storitev tretje osebe, ki so nameščene na vaši napravi, lahko omogoči dostop do informacij na vaši napravi. Svetujemo vam, da pozorno preberete pravilnike o zasebnosti teh tretjih oseb. Družba Uponor ni odgovorna za takšno prakso ali vsebin varovanja zasebnosti tretjih oseb.
Ta spletna stran uporablja analitiko spletne strani, ki jo nudi Google, Inc. Če želite prebrati izjavo Google, kliknite tukaj. Z uporabo te spletne strani, dajete soglasje za obdelavo podatkov o vas s strani Googla na način in za namene, določene v zgoraj navedeni izjavi.

Z uporabo te spletne strani in/ali z predložitvijo osebnih podatkov družbi Uponor, ste seznanjeni in se strinjate, da vaše osebne podatke lahko obdelamo, kot je razloženo v tem pravilniku. Če se s tem pravilnikom ne strinjate, vam svetujemo da ne uporabljate te spletne strani ali dajete osebnih podatkov družbi Uponor.

Vrste zbranih podatkov
Uponor bo shranjeval samo zahtevane osebne podatke za zagotovitev zakonskih in podzakonskih predpisov, ali, za potrebo zagotavljanja boljših storitev za vas. Za izboljšanje naših storitev je morda potrebno zaprositi ali pridobiti osebne podatke. Če oskrbite ali ste posredovali Uponorju kakršen koli osebni podatek, ga lahko Uponor uporablja za zagotavljanje storitev za vas ali za odgovor na vaše zahteve. Z zagotavljanjem informacij Uponorju preko te spletne strani priznavate in se strinjate z zbiranjem, uporabo in razkrivanjem osebnih podatkov o vrsti in za namene, opisane v tem Pravilniku o zasebnosti.

V nadaljevanju boste našli nekaj primerov podatkov, ki jih zbira družba Uponor.
Osebni podatki se običajno zbirajo, če uporabljate naše izdelke ali se registrirajte na naše storitev ali s kakšno drugačno interakcijo z družbo Uponor. Osebni podatki lahko vključujejo, na primer vaš IP-naslov, časi dostopa, spletne strani s katerih ste dostopali do naše spletne strani, povezav, ki jih uporabljate, obiskanih strani, vsebina, ki jo gledate in druge informacije, ki jih vaš brskalnik pošlje nam.

Prosimo vas lahko tudi, da nam posredujete druge vrste informacij, kot so vaše ime, e-mail naslov, naslov prebivališča, uporabniška imena in gesla, soglasja, povratne informacije, starost, spol in podobno. Želimo poudariti, da lahko nekateri neprepoznavni osebni podatki postanejo prepoznavni, ko nam posredujete vaše osebne podatke. Poleg tega lahko dobimo vaše osebne podatke iz javno dostopnih virov.

Namen uporabe
Družba Uponor lahko zbira osebne podatke za naslednje namene, od katerih se lahko eden ali več uporabljajo istočasno.

a. Razvoj izdelkov in storitev
Uponor sme uporabljati vaše osebne podatke za razvoj svojih izdelkov in storitev. Običajno se za ta namen uporabijo združene in statistične informacije.

b. Komunikacija
Uponor sme uporabljati vaše osebne podatke za komunikacijo z vami, na primer, da vam pošlje obvestila, ki se nanašajo na naše izdelke ali storitve ali za vzpostavitev stika z vami v zadevah, ki so potrošniške narave ali storitev za stranke.

c. Trženje
Uponor sme uporabljati vaše osebne podatke, npr. za neposredno trženje ali raziskovalne namene, kot je izvedba tržne raziskave.

d. Zagotavljanje izdelkov in storitev
Uponor sme uporabiti vaše osebne podatke, če so potrebni, za izvedbo pogodbe med vami in družbo Uponor, za zagotovitev funkcionalnosti in varnosti izdelkov in storitev Uponor. Vaše osebne podatke lahko uporabljamo tudi za preprečevanje in preiskovanje možnih zlorab.

Razkritje osebnih podatkov
Vaše osebne podatke razkrijemo le, če je to v skladu s tem, kar je navedeno v nadaljevanju.

Privolitev: Družba Uponor lahko razkrije vaše osebne podatke z vašim soglasjem.
 
Pooblaščene tretje osebe in podjetja družbe Uponor: Družba Uponor lahko razkrije vaše osebne podatke drugim podjetjem, ki so del skupine Uponor, kot tudi pooblaščenim tretjim osebam, ki obdelujejo osebne podatke v imenu družbe Uponor za namene, navedene v tem pravilniku. Nadalje lahko skupaj z našimi partnerji opravljamo trženje in druge komunikacije. V zvezi s tem lahko združujemo informacije, ki smo jih zbrali o vas z informacijami, ki so jih o vas zbrali naši partnerji, npr: pri izognitvi nepotrebne komunikacije in prilagoditvi našega sporočila za vas.

Mednarodno razkritje: Vaše osebne podatke lahko prenesemo zunaj države, v kateri uporabljate naše storitve, tudi zunaj držav EEA. Posamezne države imajo tako lahko različna pravila o varstvu podatkov. Mi pa se zavezujemo temu, da zagotavimo pravno podlago za tak prenos in da so vaši osebni podatki na ustrezen način zaščiteni v skladu z veljavno zakonodajo.

Združitve in prevzemi: V primeru da prodamo, kupimo, se združimo ali reorganiziramo, lahko to vključuje tudi razkritje osebnih podatkov, npr. potencialnim in dejanskim kupcem in njihovim svetovalcem.

Obvezno razkritje: Poleg zgoraj omenjenega, smo lahko dolžni razkriti vaše osebne podatke ustreznim organom ali tretjim osebam. Prav tako lahko razkrijemo vaše osebne podatke v skladu z veljavno zakonodajo, za branjenje svojih legitimnih interesov.

Uporaba spletnih piškotkov
Piškotek (cookie) je običajno majhen del podatkov, ki so poslani na vašo računalniško napravo preko spletne strani in se hranijo na vašem brskalniku, medtem ko brskate po spletni strani. Ko ponovno obiščete spletno stran, lahko spletna stran podatke, shranjene v piškotku, obnovi za sporočilo spletni strani o vaših predhodnih aktivnostih. Za širše razumevanje teh tehnologij in kako delujejo, kliknite na povezavo: http://www.allaboutcookies.org.

Od časa do časa se lahko na vašem računalniku pojavi piškotek, ki omogoča boljšo učinkovitost te spletne strani in naših storitev za vas. Večina brskalnikov je nastavljena tako, da sprejema vse piškotke. Vse te nastavitve lahko spremenite tako, da računalnik zavrne vse piškotke ali da vam pove, ko je piškotek poslan.

Ta pravilnik podrobno opisuje kako družba Uponor uporablja piškotke, podobne datoteke in tehnologije na lastnih spletnih straneh. Če obiščete naše spletne strani in nastavitve v brskalniku sprejema piškotke, razumemo to kot jasno soglasje pri uporabi piškotkov.

Namen uporabe
Uporaba nekaterih piškotkov je nujna za zagon osnovnih funkcij na naši spletni strani. Ti piškotki so bistvenega pomena za delovanje naših spletnih strani in omogočajo prijetne izkušnje, ko obiščete našo spletno stran.

Uponor lahko uporablja piškotke tudi pri zagotavljanju boljših storitev in izdelkov za vas. Ti piškotki se uporabljajo npr. za izboljšanje spletne strani, personalizacijo in oglaševanje. Iz vašega vidika to pomeni, da se na spletni strani lahko shranjujejo npr.: izbira jezika in države. Opravljamo tudi analitično profiliranje za odkrivanje, npr: kaj je priljubljeno med uporabniki. Spremljamo iz katerih mest dostopate do vsebin naše spletne strani za pomoč pri urejanju spletne strani za čim boljšo uporabniško izkušnjo. Prav tako štejemo klike na Facebook-u ("Like") in “Tweet” vtičnike ter katere vsebine naših spletnih strani so se izmenjale. Ti piškotki pomagajo, da so vsebine naših spletnih strani personalizirane, npr. tako, da vam prikazuje ciljne izdelke in priporočila. Prav tako spremljamo vrste referenc, ki se uporabljajo za obisk naših spletnih strani, da bi ocenili učinkovitost naših kampanj in promocij. Te piškotke uporabljamo da služijo oglasom Uponor iz družbe Uponor, kot tudi za izbrane spletne strani tretjih oseb.

Količina shranjenih informacij je odvisna od vrste uporabljenega piškotka. Začasni piškotki potečejo, ko se brskalnik zapre, medtem ko imajo trajni piškotki običajno veljavnost med dvema mesecema in nekaj let.


Vaše pravice
Pri obdelavi vaših osebnih podatkov imate posebne pravice, ki jih je družba Uponor zavezana spoštovati. Vaše pravice so:

- pravica vedeti, katere vaše osebne podatke družba Uponor hrani,
- pravica posodobitve ali izbris nepopolnih, nepotrebnih, nepravilnih ali zastarelih osebnih podatkov,
- pravica do odjave od oglasnih sporočil in
- pravica zahtevati ustavitev obdelave vaših osebnih podatkov za neposredno trženje ali tržno raziskovalne namene.

Prosim upoštevajte, da veljavna zakonodaja lahko vsebuje tudi omejitve in druge predpise, ki se nanašajo na vaše pravice.

Zgoraj naštete pravice lahko uveljavite preko kontaktiranja družbe Uponor na international@uponor.com. Prosim upoštevajte, da uveljavitev pravic v nekaterih primerih lahko pomeni, da vam ne bomo mogli več zagotoviti zahtevanih storitev.

Spremembe pravilnika
Družba Uponor lahko od časa do časa spremeni pravilnik. V primeru, da pride do kakršnih koli sprememb v materialu, postopkih, ... bo Uponor objavil novico o tem na začetku tega pravilnika in na domači spletni strani. Svetujemo vam, da si pravilnik od časa od časa ponovno preberete za seznanitvijo z vsemi spremembami.

Za kakršna koli dodatna vprašanja, nas prosim kontaktirajte preko naše servisne službe, ali nam pišite na naslov: international@uponor.com

Zapri