Website Privacy Policy

Zaščita zasebnosti in varstvo osebnih podatkov

Uponor si prizadeva zaščititi vašo zasebnost in varovati osebne podatke. Uponor za zaščito zasebnosti in varstvo osebnih podatkov uporablja stroge varnostne ukrepe, vaše podatke pa obdeluje v skladu z veljavno zakonodajo in tem pravilnikom o zasebnosti. “Osebni podatki” pomeni vse podatke, ki se nanašajo na določeno ali določljivo fizično osebo. V tem pravilniku o zasebnosti so splošne informacije o tem, kako Uponor obdeluje vaše osebne podatke, povezane s spletno stranjo www.uponor.com ali katero koli od njenih podstrani (v nadaljevanju skupaj imenovanih »spletna stran«).

Spletna stran, izdelki ali storitve Uponor lahko vključujejo povezave do spletnih strani in storitev drugih podjetij, ki imajo lastne pravilnike o zasebnosti, in/ali storitev tretjih oseb, nameščenih v vaši napravi, ki lahko dovoljujejo dostop do podatkov v vaši napravi. Uponor priporoča, da skrbno preberete pravilnike o zasebnosti teh tretjih oseb. Uponor ni odgovoren za postopke zaščite zasebnosti ali vsebino teh zunanjih ponudnikov storitev.

Z uporabo spletne strani in/ali pošiljanjem osebnih podatkov družbi Uponor razumete in soglašate, da je vaše osebne podatke mogoče obdelati v skladu z določili tega pravilnika o zasebnosti. Če tega pravilnika o zasebnosti ne sprejmete, Uponor priporoča, da ne uporabljate spletne strani in da družbi Uponor ne pošljete nobenih osebnih podatkov.


1. Kontrolor osebnih podatkov

Kontrolor vaših osebnih podatkov je družba Uponor Corporation; za lokalne Uponorjeve spletne strani v posameznih državah pa je ta kontrolor skupaj z lokalno Uponorjevo podružnico (skupaj imenovane »Uponor«). Kontrolor podatkov je na voljo na tem naslovu:

Äyritie 20
FI-01510 Vantaa
Finska

2. Namen obdelave osebnih podatkov in pravna podlaga za obdelavo

Pri uporabi spletne strani lahko zbiramo ali obdelujemo določene osebne podatke, ki jih je mogoče povezati z vami.

Uponor lahko te osebne podatke uporablja za te namene, kot je potrebno za njegove zakonite interese v povezavi z naslednjim (hkrati jih lahko velja več):

  • vzdrževanje in razvoj spletne strani ter Uponorjevih izdelkov in storitev;
  • nameni trženja in komunikacije, kot so izvajanje trženjskih raziskav, neposredno trženje, samodejno trženje, obveščanje o novih funkcijah, novih izdelkih ali predstavitvah in posebnih promocijah;
  • zagotavljanje izdelkov in storitev, na primer za izvajanje pogodbe med vami in Uponorjem, zagotavljanje delovanja in varnosti Uponorjevih izdelkov in storitev, prepoznavanje, kdo ste, ter preprečevanje in preiskovanje morebitnih zlorab; ter za
  • statistične in analitične namene.

Če komunicirate z nami preko spletne strani in/ali se registrirate kot uporabnik spletne strani (kjer je primerno), lahko Uponor v nekaterih primerih prav tako obdela vaše osebne podatke na podlagi tega, da je ta obdelava potrebna za izvajanje pogodbe med vami in Uponorjem ali zaradi pripravljalnih ukrepov v povezavi s pogodbo, in v nekaterih primerih na podlagi vašega soglasja.

Če Uponor vaše osebne podatke obdeluje na podlagi vašega soglasja, imate pravico do tega, da kadar koli in brezplačno umaknete soglasje, ki ste ga Uponorju dali za obdelavo svojih osebnih podatkov. Pri tem pa upoštevajte, da lahko tak umik soglasja pomeni, da ne boste več mogli uporabljati vseh funkcij spletne strani oziroma drugih izdelkov ali storitev, ki vam jih ponuja Uponor, ker so lahko določene dejavnosti obdelave podatkov, ki temeljijo na vašem soglasju, sestavni del teh funkcij, izdelkov ali storitev.

3. Zbrani osebni podatki

Osebni podatki se običajno zberejo, kadar uporabljate spletno stran, se registrirate v izdelke in storitve Uponor ali imate drugačno interakcijo z družbo Uponor. Osebni podatki so lahko med drugim časi dostopa, spletno stran, s katerega ste bili preusmerjeni na našo stran, povezave, ki jih uporabljate, strani, ki jih obiskujete, vsebina, ki si jo ogledujete, in drugi taki vedenjski podatki, ki jih Uponor prejme iz brskalnika.

Uponor lahko prosi tudi, da mu posredujete druge vrste podatkov, kot so vaše ime, e-poštni naslov, ulica, uporabniška imena in gesla, soglasje, povratne informacije, starost in spol, pa tudi neobčutljivi podatki. Uponor želi poudariti, da lahko pri tem, ko nam posredujete svoje osebne podatke, nekateri osebni podatki, ki ne omogočajo identifikacije posameznika, postanejo podatki, ki omogočajo identifikacijo posameznika.

4. Redni viri podatkov

Osebni podatki se zbirajo iz teh virov:

  • podatki, ki jih navedete ali jih navedete v okviru svojih dejavnosti na spletni strani ali pri drugačnem stiku z Uponorjem;
  • od Uponorjevih podizvajalcev v povezavi z zagotavljanjem storitev, povezanih s spletno stranjo;
  • javno razpoložljivi viri.

5. Redno razkritje podatkov in prenos podatkov zunaj EU ali EGP

Uponor lahko osebne podatke razkrije tudi svoji skupini podjetij zunaj Evropske unije (»EU«) ali zunaj Evropskega gospodarskega prostora (»EGP«) skladno s pogodbo, sklenjeno med ustreznimi Uponorjevimi pravnimi osebami, ki vključuje standardne pogodbene klavzule Evropske komisije, ki zagotavljajo, da so vzpostavljeni zadostni mehanizmi za varstvo podatkov. Osebni podatki, shranjeni v strežniku, se ne posredujejo zunaj EU ali EGP.

Uponor lahko vaše osebne podatke razkrije pooblaščenim tretjim osebam, ki v njegovem imenu obdelujejo osebne podatke za namene, navedene v tem pravilniku o zasebnosti. Te pooblaščene tretje osebe lahko vaše osebne podatke obdelajo tudi zunaj EU ali EGP skladno s pogodbo, sklenjeno med Uponorjem in temi pooblaščenimi tretjimi osebami, ki vključuje standardne pogodbene klavzule Evropske komisije, ki zagotavljajo, da so vzpostavljeni zadostni mehanizmi za varstvo podatkov.

Uponor lahko poleg tega skupaj s svojimi partnerji izvaja trženjske in druge komunikacijske dejavnosti in v povezavi s tem podatke, ki jih je zbral o vas, združi s podatki, ki so jih o vas zbrali njegovi partnerji, na primer za preprečevanje nepotrebne komunikacije in prilagajanje svojega sporočila vam.

Uponor bo v primeru prodaje, nakupa, združitve ali kakršne koli druge reorganizacije morda moral razkriti osebne podatke, na primer potencialnim in dejanskim kupcem ter njihovim svetovalcem.

Uponor bo poleg zgoraj navedenega morda moral vaše osebne podatke razkriti oblastem. Uponor lahko vaše osebne podatke razkrije in jih drugače obdela v skladu z veljavno zakonodajo tudi za zaščito svojih zakonitih interesov.

6. Načela podatkovne varnosti in shrambe podatkov

Osebni podatki bodo shranjeni predvsem v elektronski obliki. Osebni podatki so shranjeni v zaklenjenih prostorih z omejenim dostopom in zaščiteni z ID-jem in geslom sodelujočega. Morebitne fizične kopije osebnih podatkov bodo shranjene v zaklenjenih prostorih. Dostop do podatkov, shranjenih v registru, in pravico do njihove obdelave imajo samo osebe, ki morajo osebne podatke obdelati v okviru svojih delovnih obveznosti.

Uponor vaše osebne podatke hrani, kolikor dolgo je treba za zgoraj navedene namene ali če to zahteva upoštevna zakonodaja. Ko teh zahtev ni več, se osebni podatki izbrišejo ali anonimizirajo na tak način, da jih ne bo več mogoče povezati z vami.

7. Samodejno sprejemanje odločitev

Osebni podatki se ne uporabljajo za samodejno sprejemanje odločitev, ki imajo pravne ali podobne posledice za vas.

8. Pravice uporabnikov

Pravica do dostopa: Upravičeni ste do vpogleda v svoje osebne podatke in prejema pisne kopije osebnih podatkov. Vpogled je brezplačen.

Pravica do prenosljivosti podatkov: Če Uponor vaše osebne podatke obdeluje na podlagi vašega soglasja ali za namene pogodbe, sklenjene med vami in Uponorjem, ste upravičeni do prejema svojih osebnih podatkov, ki ste jih posredovali Uponorju, v strukturirani, uveljavljeni in strojno berljivi obliki zapisa, ko je tehnično izvedljivo, pa imate pravico te podatke prenesti drugemu kontrolorju, ne da bi vas Uponor oviral.

Pravica do ugovora: Obdelavi svojih osebnih podatkov za namene neposrednega trženja lahko kadar koli ugovarjate.

Pravica do zahtevanja odprave napak, izbrisa ali omejitve Od Uponorja imate pravico zahtevati, da popravi ali izbriše vaše osebne podatke, če so zastareli, nerelevantni, napačni ali nepopolni oziroma z drugo pravno sprejemljivo utemeljitvijo. Pravico imate tudi zahtevati omejitev obdelave svojih osebnih podatkov.

Uradna pritožba: Uponor sicer želi razrešiti morebitne pomisleke, ki jih imate glede tega, kako obdeluje vaše osebne podatke, imate pa tudi pravico do vložitve uradne pritožbe pri lokalnem nacionalnem varuhu osebnih podatkov.

Če želite uveljaviti svoje pravice, pošljite pisno zahtevo na naslov, naveden v razdelku 11.

9. Uporaba piškotkov

Piškotek je po navadi majhna podatkovna datoteka, ki se med brskanjem po spletni strani s spletne strani pošlje v vašo računalniško napravo in shrani v spletni brskalnik. Ko znova obiščete isto spletno stran, lahko spletna stran pridobi podatke, shranjene v piškotku, da obvesti spletno stran o vaši prejšnji dejavnosti. Dodatne informacije o teh tehnologijah in njihovem delovanju so na primer na voljo na spletni strani http://www.allaboutcookies.org.

V vaš računalnik se lahko občasno shrani datoteka s piškotkom, ki izboljšuje učinkovitost spletni strani in/ali storitev, ki vam jih ponuja Uponor. Večina brskalnikov je nastavljena tako, da sprejema piškotke. Svoje nastavitve lahko spremenite tako, da brskalnik zavrne vse piškotke ali vas obvesti, ko je piškotek poslan.

V tem pravilniku o zasebnosti je podrobno opisano, kako Uponor na spletni strani uporablja piškotke ter datoteke in tehnologije, podobne piškotkom. Ko obiščete spletno stran in nastavitve brskalnika omogočajo sprejem piškotkov, Uponor to obravnava kot izrecno soglasje za Uponorjevo uporabo piškotkov.

Namen uporabe piškotkov
Za uporabo nekaterih piškotkov je treba zagnati osnovne funkcije na spletni strani. Ti piškotki so bistveni za delovanje spletne strani, z njimi pa vam zagotavljamo prijetno izkušnjo ob obisku spletne strani.

Družba Uponor lahko piškotke uporabi tudi za zagotavljanje boljših storitev in izdelkov. Ti piškotki so uporabljeni npr. za izboljšanje delovanja strani, prilagajanje in oglaševanje. Z vašega vidika to pomeni, da si lahko spletna stran na primer zapomni jezik in državo, ki ste ju izbrali. Uponor izvaja tudi analitično profiliranje, s katerim na primer ugotavlja, kaj je priljubljeno med uporabniki. Uponor spremlja, kje se dostopa do vsebine spletne strani, tako da jo lahko uredi za najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Uponor šteje tudi klike vtičnikov »Všeč mi je« in »Tweet« ter preverja, katera vsebina spletne strani je bila deljena z drugimi ali so bili navedeni sklici nanjo. Ti piškotki omogočajo prilagajanje vsebine spletne strani, na primer s prikazom ciljanih pasic in priporočil. Uponor preverja tudi, katere vrste napotitev se uporabljajo za obisk spletne strani, da lahko ocenimo učinkovitost svojih oglaševalskih akcij in promocij. Uponor te piškotke uporablja za prikazovanje svojih oglasov.

Obdobje hranjenja podatkov je odvisno od vrste uporabljenega piškotka. Sejni piškotki potečejo, ko zaprete brskalnik, trajni piškotki pa običajno med dvema mesecema in nekaj leti.

10. Analitični podatki o spletni strani in podatki o obiskovalcih

Spletna stran uporablja storitev za analitične podatke o spletni strani, kot je na primer tista, ki jo ponuja Google, Inc (“Google”). Če želite prebrati izjavo o Googlovi storitvi za analiziranje spletnih podatkov, kliknite tukaj: http://www.google.com/analytics/terms/gb.html. Z uporabo spletne strani se strinjate, da Google obdela vaše podatke na način in za namene, ki so opredeljeni v zgornji izjavi.

Tretje osebe, kot so oglaševalci, oglaševalska omrežja in ponudniki storitev za sledenje, lahko v vaši napravi nastavijo piškotke, ko obiščete spletno stran, na primer zato, da vam prikažejo ciljano oglaševanje, ali za zbiranje statističnih podatkov o številu obiskovalcev spletne strani. Ker mora spletni brskalnik te oglase zahtevati iz strežnikov tretjih oseb, lahko te tretje osebe vidijo, spremenijo ali nastavijo lastne piškotke, tako kot da bi spletno stran zahtevali neposredno s spletne strani tretje osebe.

Spletna stran uporablja vtičnike družbenih omrežij, kot je gumb za »všečke« v družbenem omrežju facebook.com. Vsebina vtičnikov družbenih omrežij na spletni strani je neposredno iz družbenih omrežij. Ko obiščete spletno stran, medtem ko ste prijavljeni v družbeno omrežje, brskalnik vzpostavi neposredno povezavo s strežniki družbenega omrežja. Če se med obiskom spletne strani odjavite iz družbenih omrežij, jim brskalnik pošlje bolj omejene podatke. Za vtičnike družbenih omrežij na spletni strani veljajo pogoji o zasebnosti ter drugi pogoji in določila ustreznih družbenih omrežij. Podatki, ki jih zberejo družbena omrežja, se brez vašega izrecnega soglasja ne razkrijejo Uponorju.

11. Spremembe tega pravilnika o zasebnosti

Upoštevajte, da lahko Uponor občasno spremeni ta pravilnik o zasebnosti. Uponor bo v primeru morebitnih znatnih sprememb z negativnimi posledicami objavil obvestilo o spremembah, in sicer na začetku tega pravilnika o zasebnosti in na domači strani spletne strani. Uponor priporoča, da občasno preberete ta pravilnik o zasebnosti, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami.

Če imate kakršna koli dodatna vprašanja, vzpostavite stik z nami prek službe za podporo strankam ali nam pišite na naslov: info@uponor.com.