Talno ogrevanje in hlajenje tecto

Talno ogrevanje in hlajenje

Mokri sistem Tecto

Varno in enostavno polaganje

Sistem Uponor Tecto je inovativna tehnologija talnega ogrevanja, ki odpira nova obzorja. Z sistemom Uponor Tecto boste ugotovili, da je vaše delo boljše, hitrejše, lažje, bolj varno in bolj učinkovito. 

Zahvaljujoč edinstvenim elementom, se lahko sistem Uponor Tecto vgradi presenetljivo hitro, tudi če ste sami in, seveda, v skladu z ustreznimi standardi. Preprosto pritisnite prosto prekrivno folijo na čepke sosednje plošče tako, da so čepki pokriti. To zagotavlja natančno in varno spajanje plošč med seboj. Z uporabo Uponor Tecto diagonalnega elementa je možno enostavno pritrditi cevi, če so le-te položene pod kotom 45° glede na položaj čepkov. T.i. »problematična območja« so tako stvar preteklosti. Čepki, ki se nahajajo na Uponorjevi plošči Tecto zagotavljajo, da so cevi položene pravilno. Pri polaganju plošč Uponor Tecto praktično ni odpadka. Predpripravljena rezalna mreža omogoča enostavno rezanje plošče na mero. Za vgradnjo odrezanih delov, enostavno ločite prekrivno folijo od izolacije s hitrim gibom. Nato oba dela združite skupaj tako, da se folija prekrije. Velikost elementa (1450x 850 mm) omogoča hiter napredek pri polaganju. 

Sistem Uponor Tecto lahko zdrži tudi izjemno težke obremenitve: zavidljivih 500 kg/m2 pri nazivni debelini 38/35 mm in do 3000 kg/m2 pri nazivni debelini 11 mm.

Uponor Tecto  tehnične lastnosti

Uponor Tecto – tehnične lastnosti

  • Velikost plošče: 1450 x 850 mm 
  • Nosilnost ND 30-2: 500 kg/m²; ND 11: 3000 kg/m² 
  • Za cevi dimenzije od 14 do 17 mm 
  • Primerno tako za MLC cevi kot tudi za PE-Xa cevi
  • Diagonalni pritrdilni elementi za vgradnjo pod kotom 45°
  • Kompenzacijski elementi za vrata in stene
  • Dvostranski trakovi za enostavno povezovanje