Stensko ogrevanje je nevidna alternativa ogrevanja

  • Wall heating

Udobje iz stene

Uponor stensko ogrevanje je nizko temperaturni sistem za stanovanjske in nestanovanjske stavbe. Glede na vrste stene, se sistem lahko vgradi kot suhomontažni sistem ali pa se sistem vgradi direktno na steno in prekrije z ometom. Vgrajena instalacija se lahko oskrbuje s katerim koli vodnim ogrevalnim sistemom.

Ne glede na to, ali gre za suhomontažni sistem ali za mokri sistem z ometom, stensko ogrevanje in hlajenje zagotavlja udobno ozračje doma in v pisarnah. Tudi pri adaptacijah, kjer se obnavljajo celotne stene, sistem ponuja nekatere prednosti. Na primer v kopalnicah, kjer talna površina ne bo dovolj velika za potrebno toplotno moč prostora, je lahko stensko ogrevanje dobra kombinacija s stalnim ogrevanjem.

Dejstvo, da ploskovno ogrevanje deluje pri nizki temperaturi, le-tega naredi učinkovitega skupaj s toplotnimi črpalkami. Uponor stensko ogrevanje in hlajenje nudi udobno hlajenje poleti in ogrevanje pozimi. Sistem je prav tako dovolj fleksibilen, da se dosežejo zahteve po hitri spremembi temperature spomladi in jeseni.

Lahka konstrukcija
Sistem Uponor Siccus SW se lahko uporabi za enojne in dvojne predelne stene suhomontažne konstrukcije. Lahko se uporablja, kadar je potreba po hitri vgradnji ali kadar se suhomontažna lahka konstrukcija uporablja za stanovanjske ali nestanovanjske stavbe. S takšnim načinom vgradnje se lahko izpolnijo številni razredi požarne odpornosti.

Mokra vgradnja
V novogradnjah, kakor tudi pri adaptacijah, se lahko uporabi Uponorjev sistem mokre vgradnje. Uponorjev sistem Minitec je izredno tenek sistem vgradnje, kar predstavlja prednost v primerih, ko se to zahteva (kjer je debelina nanosa lahko problematična).

Moker način vgradnje sistema ogrevanja in hlajenja, z uporabo Uponorjevega sistema Minitec, nudi dvojne prednosti: hlajenje poleti in ogrevanje pozimi.

Izberite svojo linijo proizvodov:

  • Wet installation Minitec
  • Uponor Minitec za stene
  • Univerzalni sistem za moker način vgradnje na stene ali na strop.

Zapri