Oskrba s pitno vodo
Izdelki

Oskrba s pitno vodo

Pitna voda je življenjskega pomena

Vsakdo potrebuje vodo: rastline, živali in ne nazadnje tudi ljudje. Oseba v zasebnem gospodinjstvu dnevno v povprečju porabi približno 250 litrov sveže vode. Zato je oskrba s higienično pitno vodo ključnega pomena za naše zdravje in kakovost našega življenja. Dovodna infrastruktura je pogosto v slabem stanju in jo je treba posodobiti. Uponor ponuja varne in zanesljive rešitve za higienično oskrbo z vodo v zgradbah.

Vodovodni sistemi in higienična pitna voda

Oskrba s higiensko čisto pitno vodo je še posebej pomembna za stanovanjske zgradbe kot tudi za trgovske in javne zgradbe, kot so hoteli, negovalni domovi, bolnišnice in športni objekti. Gradbeniki, lastniki in upravljavci so odgovorni za higieno pitne vode ter morajo zagotoviti, da njihova oskrba pitne vode ustreza pravnim zahtevam. Te v Nemčiji npr. upravlja direktiva VDI/DVGW 6023 „Higiena pri oskrbi pitne vode“.

Zahteve za načrtovanje, izvedbo, delovanje in vzdrževanje. Najpomembnejše točke so:

● Nizka vsebnost vode
● Delovanje brez stagnacije
● Redna izmenjava vode v sistemu pitne vode

Enodružinske hiše

Uponorjeva večplastna kompozitna cev v higienični zaporedni povezavi.

Oglejte si videoposnetek in izvedeli boste, zakaj Uponor priporoča takoimenovani „zančni sistem“. Predstavlja najvarnejšo vrsto vgradnje (v primerjavi s T-kosi ali zaporedno povezavo), s katero boste dosegli higienske zahteve.